Henk Timmer Stichting

Op 13 november 1998 overleed Henk Timmer, op 94 jarige leeftijd.

Henk Timmer pijlHenk Timmer wordt algemeen beschouwd als de beste Nederlandse tennisspeler tot Tom Okker. Timmer, Erelid van de Internationale Lawn Tennis Club van Nederland (IC van Nederland), won in zijn carrière o.a. 23 nationale titels, waaronder 9 enkelspelkampioenschappen. Daarmee is hij, althans voor het totaal, tot op de dag van heden recordhouder. Ook zijn Davis Cup status is er een om trots op te zijn: Henk speelde 55 wedstrijden, waarvan hij er maar liefst 43 won! Op Wimbledon haalde hij in 1927 en 1929 de kwartfinale in de single en met wijlen Kea Bouman won Henk in 1924 de bronzen medaille in het gemend dubbelspel op de Olympische Spelen in Parijs. Timmer was een zeer all-round sportman, die bv. in 1941 nationaal kampioen squash werd en drie Elfstedentochten voltooide.

Op 5 mei 2000 werd door zijn inmiddels ook overleden weduwe Annetje, de Henk Timmer Stichting opgericht, waarvan het Bestuur wordt gevormd door G.J. Nielsen, J. van Dalsum en Drs L.H. Sanders. De Henk Timmer Stichting heeft tot doel "de beoefening van het tennisspel en de ontwikkeling van de tennissport te stimuleren". Het Bestuur van de IC van Nederland fungeert als statutair benoemde adviescommissie ten aanzien van de besteding van de middelen van de Stichting.

De Henk Timmer Stichting heeft besloten het door de KNLTB en een achttal tennisscholen te organiseren circuit van 8 indoor Nationale Ranglijsttoernooien, in beginsel voor een periode van drie jaar, financieel te ondersteunen. Een dergelijk circuit moet ook in de wintermaanden de gelegenheid bieden aan talentvolle Nederlandse spelers en speelsters om zich regelmatig met een sterk veld te meten. Daarvan mag een positieve bijdrage worden verwacht aan hun verdere ontwikkeling als wedstrijdspelers/-speelsters.