Tennisschool Approach

Tenniscentrum Enschede
Kotkampweg 65
7531 AS Enschede


Tennisschool Approach biedt clubtrainingen in de regio Achterhoek, Nijverdal, Rotterdam, Twente, Zwolle, Drenthe, Groningen en Borken (Duitsland). Naast deze clubtrainingen biedt Approach ook regiotrainingen aan. Talentvolle (jeugd)spelers worden door de trainersstaf onder leiding van Flip van Betuw en Ad Luttikhuis, beiden voormalige districtstrainers van de KNLTB, begeleid en opgeleid tot nationale en internationale topspelers.

Er worden twee soorten regionale selectietrainingen gegeven, te weten trainingen voor kinderen die op de basisschool zitten en trainingen voor de middelbare schooljeugd en ouder. Deze kinderen krijgen naast tennistraining ook conditietraining. Ook wordt de jeugd begeleid tijdens toernooien.

Tennisschool Approach heeft haar eigen interne jeugdopleiding. Tien jeugdige topspelers kunnen via een aangepast schoolprogramma op de LOOT-school (Landelijk Overleg Onderwijs en Topsport) Stedelijk Lyceum Zuid in Enschede een tennis/conditie trainingsprogramma volgen. Op deze manier kunnen de talenten niet alleen veel trainen, maar bestaat er ook de mogelijk om veel nationale en internationale toernooien te spelen. De tien topspelers wonen in een huis vlakbij het tenniscentrum in Enschede.

Tennisschool Approach begeleidt vele bekende spelers zoals Raemon Sluiter, Dennis van Scheppingen, Jasper Hunting, Erik Brummer, Lotty Seelen en Debby Haak. Van deze spelers wisten Raemon Sluiter en Dennis van Scheppingen al de internationale top honderd te bereiken. Jarenlang werd Ruxandra Dragomir begeleid. Ze heeft in deze jaren de vijftiende plaats op de wereldranglijst bereikt.

Het trainersteam van Tennisschool Approach heeft als doel om haar spelers naar een zo hoog mogelijk niveau te brengen. Ze besteden daarom veel aandacht aan de zelfstandige ontwikkeling van het tennistalent, met name aan de spelers die internationaal gaan spelen.