Huib Troost Diadora Tennisacademy

Einsteinweg 6
3208 KK Spijkenisse


Huib Troost Diadora Tennisacademy is gevestigd op racketcentrum Halfweg in Spijkenisse. Elke speler kan terecht bij Huib Troost. Op de Tennisacademy worden professionele trainingen gegeven aan beginners, gevorderde spelers en jeugdige talenten. Samen met onder anderen Wouter Standaart traint en begeleidt Huib Troost de aankomende topspelers. Wouter Standaart staat zelf op dit moment* vijftiende op de KNLTB-ranglijst.

De talenten krijgen naast tennistrainingen ook conditietraining. Samen met Huib Troost worden toernooien uitgezocht. De trainingen worden op deze toernooien aangepast. Op deze manier krijgt elke leerling zijn eigen schema. Naast nationale begeleiding kunnen de spelers ook internationaal begeleid worden.

Huib Troost heeft een groot aantal jeugdige toptalenten onder zijn hoede. Twee bekende spelers zijn Stefan Weeda, Nederlands Jeugdkampioen tot en met 18 jaar in 1998 en Thiemo Bakker, op dit moment nummer 1 op de Asics Jeugdranglijst jongens tot en met 14 jaar. Ook speelt Thiemo de laatste jaren al veel internationale toernooien.

Huib Troost heeft zelf ook nationaal en internationaal gespeeld. In 1989 was hij net als Stefan Weeda Nederlands Jeugdkampioen tot en met 18 jaar. Huib heeft dus veel ervaring met toernooien en (buitenlandse) spelers. Hij weet hoe hij zijn spelers moet klaarstomen voor de toekomst.

*) 17-06-2002