Tennisschool Frits Don / De Rhijenhof

Racket en fitnesscentrum De Rhijenhof
Noordweg 44a
2548 AC Den Haag


Tennisschool Frits Don is gevestigd in sportcentrum De Rhijenhof in Den Haag. Iedereen, van jong tot oud, van beginner tot profspeler, kan tennistraining volgen bij de Tennisschool Frits Don/De Rhijenhof. Deze tennisschool heeft zijn leerlingen ingedeeld in drie groepen, namelijk de groep toptennissers, de talentvolle jeugd en de recreatieve tennissers.

Vele topspelers zijn of worden opgeleid door Frits Don en zijn trainersteam bestaande uit onder anderen Mark Paul Burgersdijk, Rodney Gimberg en Tim Rompa. Bekende namen van nationale en internationale spelers die trainen of getraind hebben bij Tennisschool Frits Don zijn Jan Siemerink, Mark Koevermans, Melle van Gemerden, Bas van der Valk (Jong Oranje), Claudia Reimerink en Nicole Jagerman. Hiervan wisten Jan Siemerink, Mark Koevermans en Nicole Jagerman de top honderd te bereiken. De topspelers volgen vaak een fulltime trainingsprogramma, bestaande uit onder andere tennistrainingen, conditietrainingen en motorische trainingen naast de baan, om zo door te breken in de tenniswereld.

De tweede groep die Tennisschool Frits Don traint is de talentvolle jeugd. De jeugdspelers kunnen het hele jaar door een intensief trainingsprogramma volgen en worden opgeleid om de toptennisgroep aan te gaan vullen. Ook internationale jeugdspelers kunnen trainen bij Tennisschool Frits Don. Deze kinderen worden ondergebracht in een gastgezin. Tennisschool Frits Don werkt samen met het Segbroekcollege in Den Haag en het NOC*NSF. Voor talentvolle jeugdspelers bestaat door deze samenwerking de mogelijkheid om school en de intensieve trainingen goed te combineren. Het Segbroekcollege past de lesroosters aan op het trainingsprogramma en verleent volledige medewerking als het gaat om bijvoorbeeld het volgen van trainingen en het spelen van toernooien.

Ook voor degenen die het tennisspel op recreatief niveau willen uitvoeren zijn er trainingen te volgen bij Tennisschool Frits Don. Er zijn vele mogelijkheden voor de recreant. Zo zijn er speciaal voor de vrouwen thema-ochtenden en kunnen 50-plussers overdag het tennisspel beter onder de knie krijgen. Ook de recreatieve jeugd krijgt volop aandacht bij Tennisschool Frits Don. Voor kinderen van 6 tot en met 10 jaar is er minitennis. Jeugdspelers kunnen dagelijks les krijgen van Frits Don zelf.

Frits Don en zijn trainersteam houden zich niet alleen met de tennistrainingen bezig, maar vinden sportmedische begeleiding ook van groot belang. De tennisschool werkt daarom samen met ASM Neomed. ASM Neomed verzorgt de sportkeuringen en blessurebehandelingen.

Het trainersteam van de tennisschool heeft als doel om het maximale uit zijn/haar spelers te halen en ze te ontwikkelen en op te leiden op alle niveau's, zowel op sportgebied als in de samenleving. Discipline, wilskracht en doorzettingsvermogen vormen volgens hen de basis voor succes.