Amstelpark Tennisschool

Koenenkade 8
1081 KH Amsterdam


Amstelpark Tennisschool is gelegen aan de Koenenkade in Amsterdam. Iedereen, jong of oud, beginner of profspeler kan tennislessen volgen bij de tennisschool. Voor de spelers die nationaal of internationaal willen doorbreken, verzorgt Amstelpark Tennisschool naast de tennistrainingen ook medische keuringen, conditietesten, het boeken van vliegtickets en hotels, de begeleiding en verzorging van sponsoring en contract besprekingen.

Amstelpark Tennisschool heeft speciale opleidingsprogramma's voor kinderen vanaf vijf jaar tot fulltime professionals. Supervisor Hugo Ekker wordt geassisteerd door een vaste staf van elf ervaren toptrainers. Dennis van Schenk en Frits ten Bruggencate zijn verantwoordelijk voor de top en selectie. Kees Monteban is hoofdcoach van de jongste jeugd tot en met twaalf jaar. De opleiding is ingedeeld in drie fases. De eerste fase is bedoeld voor kinderen van vijf tot en met twaalf jaar, de tweede fase voor de jeugd van twaalf tot en met achttien jaar en in de derde fase worden de spelers opgeleid tot profspelers op nationaal en internationaal niveau. In de laatste fase wordt fulltime getraind. Vanaf fase twee wordt gesproken over selectietrainingen. De spelers worden ingedeeld naar niveau, leeftijd en ambitie.

Bekende toppers die zijn/worden opgeleid door Amstelpark Tennisschool zijn Miriam Oremans, Stephanie Rottier, Sabine Appelmans, Dennis van Scheppingen, Peter Wessels en Igor Sijsling (Jong Oranje). Hiervan wisten Miriam Oremans, Stephanie Rottier, Sabine Appelmans en Dennis van Scheppingen de top honderd al te bereiken.

De trainers van Amstelpark Tennisschool willen dat hun leerlingen hard werken en een positieve instellingen hebben. De spelers moeten de uitdaging aangaan om het maximale uit zichzelf te halen. Door de aanbieding van een zo compleet mogelijk tennisprogramma (van balvaardigheid tot intensieve begeleiding op internationale toernooien) wil Amstelpark Tennisschool alle voorwaarden scheppen waarmee een talentvolle jeugdspeler zich optimaal kan ontwikkelen tot een (inter)nationale topper.